Rola, prokleti Behčet je povezan s B51 (podtipom B5), a ne DR51 i DR52.
I Behčet prati ASIMETRIČAN ARTRITIS puno kasnije nakon početnih simptoma, dakle nisu oba koljena kako kod R.! Prvi znak su kronične afte uvijek i sama znaš da još puno toga treba biti, kožne promjene, genitalne promjene.. To možeš slobodno zaboraviti.
Za češće očne kontrole je bitan ANA (antinuklearni faktor iliti antitijela), a ne RF (reuma faktor). Nije loše da idete kod Vuka svaka 2 mjeseca, bit ćeš mirnija. A ANA negativnost nije garancija barem iz našeg primjera.
Što sve mi roditelji proživljavamo sa strahovima to je živi užas, sve te razumijem, jer i ja sam pred kolapsom svaki put
No sad stvarmo možete odahnuti, imate debelog razloga da uživate u potpunoj remisjiji, nemoj si kvariti lijepe trenutke stvarno nepotrebnom brigom. Misli kako ćete ubrzo i bez Movalisa biti.
Vidiš ponekad ovaj forum samo napravi gore, bude još veća panika zbog onog što drugi proživljavaju. Baš mi je žao što si se toliko uplašila, ako misliš da ti je lakše tako,odmori se i od foruma. To što smo mi zaradili uveitis, nema nikakve veze s R. On je još dečko, tim bolje po vas. A prokletog Behčeta ćemo umiroviti..pljuc pljuc daleko bio od svih nas