Rola,nije to postalo hrionicno,tek ce postati...sad se vodi kao akutni napad,i ako BOG da da se ne ponovi,imali bi srece(kao mala Leta,svega 2x):No,ovaj uveitis koji ide sa JIA,prokletinja koja napada ciljano male devojcice vise nego decake,koja ide bez bola,crvenila ili kakvog drugog znaka je po prirodi hronicna i ima tendenciju da se ponavlja tj recidivira..ali to ce jos videti da li ce se M.ponavljati.
Kako uvek ima gore,gore bi ako ti je Kate za utehu bilo da je odmah na oba oka i da je ostavilo sinehije ili kakve druge teske komplikacije odmah(katarakta se cesto srece na prvom pregledu,kao kod Karmeline male,a kako su uspeli pokidati sinehije sudim da kod njih upala i nije dugo stajala)...znaci moglo je gore katarakta,sinehije oba oka,ne daj BOZE cikliticna membrana koja nekad oce da se prevuce preko cele zenice a iza sociva i da zatvori sve (okluzija pupile),da je otislo nazad...da ne nabrajam,da vas ne plasim.
Sve su svemu,ocu reci da je ovo ipak na vreme,ejdno oko,sinehije su tu ali mozda ce se pokidati,brzo dosli do pravog lekara,uradili u medjuvremeno pravu stvar i sta sad BOG da...boricete se dalje ko i svi mi,valjda u 21.veku necemo dozvoliti pad vida i slicno,ima toliko toga jos na raspolaganju...
Forum je odradio svoje,glavna uloga mu je bila upravo ova,da se zgusnemo i pomognemo jedni drugima u nevolji,tako da mi se molim te Kate nemoj zahvaljivati,ja sam srecna ako sam te i mrvu utesila i ako sam ti mrvu pomogla...ne samo savetima o kapima nego i kako da se postavis prema detetu,kako da postane koliko toliko bezbolno sve to i rutina...i taj deo je tezak i ja sam imala nesrecu da mi je A.jako mala...ono moje lutanje setite se samo,laseri,merenja razna,ubedjivanje raznih dr u ovo ili ono,sama davala kapi nego sta(majcinski instikt),uvodili imuran,prekidali isti,povecavali na nas nagovor mtx,ubedjivala mejlovima dr P.da tako treba,svasta,kad se samo setim...No,ne trebaju mi nikakve lovorike ni priznanja,ja se borim za svoje dete i ne posustajem...ako kome pomogne moje iskustvo ja sam happy
U kakvom si haosu,kako si umorna,takodje znam,mi smo na pocetku imali jos i dg leukemije na sve to,tako da sam BOGA molila da ima samo JIA i uveitis...smrsala sam bila za mesec dana jedno 15kg,nocima nsiam spavala,osecala sam se kao davljenik a slamke niotkud...pa sam sela na internet i ostalo znate...pislala,pisala,na svim jezicima,svim zivima,od Finske do USA,svim oftalmolozima sa spiska Fosterovog sam cini mi se pisala..uporedjivala misljenja,vagala sta cemo...ali na kraju smo se odlucili za kucu i lecenje ovde,kod anse dr A.i ne kajem se ni sekund...da ne naglasavam da sam vec 2g lecenja sama sa decom,sve kontrole vozim sama do ocnog,sterepim unutra,vozim nazad,kapam sama,dete me mrzi ko najveceg neprijatelja,ali moram!!!
Opet ti ponavljam,pozvani ste u svako doba dana ili noci,na misljenje i konsultacije svih vrsta kod dr A.,divna je ljubazna,radi svako popodne od 2 do 6,a i nekad subotom i nedeljom,moze se sve organizovati..cisto da je vidi a da se i mi vidimo...
Odmori se i zbog sebe,i zbog porodice,imaj na umu da porodica mora funkcionisati,ona treba podrsku u vama,ne sme da oseti da se vi bojite ni sekund..sve kao normalno,a kad zaspe pricajte o tome,placite,jadajte se,ali sve kada zaspe...
Bicemo svi tu zajedno,bice sve ok videces!!!