ValentinaAndrić,veliki pozdrav i od mene iz Beograda,ja takodje imam devojcicu Anju sa JIA uveitisom na oba oka,borimo se vec 2godine pa mi tvoje tj vase iskustvo jako znaci,ako si raspolozena da ga podelis sa nama.
Pitala bi te nekoliko kljucnih za pocetak stvari-,
1.kad je poceo uveitis,na oba oka ili jednom i jeli malecka ANA+?
2.kako ste se i gde lecili od uveitisa i kako je tekao tok tj koliko cesto je imala upale i kako su te upale izgledale(jeli bilo crvenila,boli,fotofobije ili je prolazila neopazeno)?
3.zbog cega ste isli na transplataciju roznjace tj jeli komplikacija bila pojasasta degeneracija roznjace koja se nije mogla operisati ili sta?Ako mozes napisi i gde ste to obavili,jer mi se cini da je to za nas iz zemalja bivse Juge visa matematika,narocito kad su deca u pitanju?
4.Otkada ste po Remicadeom i kako vam se čini?Da li malecka i pod njim ipak ima uveitis?
5.Kakve su prognoze za melecku kad je vid u pitanju i koliki joj je sada vid na oba oka?
Za početak

toliko...pitam neke stvari zbog nas a neke i zbog jedne devojcice od 9g iz Beograda koja na jednom oku ima 3-4 komplikacije trenutno i skoro jako slabo vidi na njega,ima kataraktu,pojasastu degeneraciju roznjace i ne zna se sta je sa ocnim dnom..tek malena vidi samo najvece slovo na optotipu a ide u skolu i sto je najgore ima uveitis i na drugom,zdravijem oku...nije po Remicadeom,sad je od skoro pod Humirom i Metotrexatom odavno,nista jos nema poboljsanja.
Ako mozes podeli sa nama iskustvo,svaka pomoć je dobro dosla...Hvala unapred!
Pozdrav iz BG