Kate,koma...da me samo vidiš kako želim isterati stvar do kraja,da saznam precizno tačno koliko dete vidi (mama smor)...pa me zamisli ,onda sam pantljikom u rukama (metrom za majstore)kako merim kucu tj razdaljinu od vrata do stolice,racno 3m pa postavljam i stolicu i Anju,pa joj pazi sad,stavljam POVEZ na levo oko da ne bi virila,ej sou program...ona dete ne zna sta se desava,ali joj smesno jer se mama glupira i pravi od nje gusara.....a pokazatelj sta je pitam je drska od balona(onaj iz mekdonalda)...cela pačja škola!
Elem ima i nastavak,naravno da se nisam smirila po tvom savetu Kate,nego sam je danas vodila u optiku gde merimo pritisak svaki put...tamo jedna fina bakica oftalmolog i ima E
Pokusavali sa crtezima,Anja nas izradjuje,ne gleda,ne prepoznaje ai ruku na srce neki vrlo ružni crteži...pa presli na E,i muke se nastavile,lupeta i radi sa nama sprdnju...kad je okrenuto gore ona vikne"DOLE" i slično...JA VEC ZNATE DOZIVELA BLAGI NERVNI SLOM...i napokon se smilovala,ja izobećavala lize i slično,a i malo podigla glas jer je postala jako razmažena i pročitala konačno levim okom 0,8 red(od 4 simbola tri pogodila jedan lupila) pa joj dr napisala da vidi 0,7-0,8,sto je kako ona kaze(strabolog,ceo zivot radila na decjoj oftalmologiji) sasvim ok...kaze da je ocekivano sa 4g oko 0,8 a sa skoro 6g oko 1.0...tako da sam se sad malo smrila...ujedno odradismo i neku keratometriju,tj merenje zakrivljenosti roznjace i sociva i pocetnu analizu da li ima dioptriju i cilindre...nema sve je ok Hvala Bogu
Eto to vam je moj provod danas
P.S Humira odobrena za registraciju u Srbiji,za JIA,a pocece da se prepisuje od juna meseca kad dospe na pozitivnu listu..isplatilo se nase pisanje pisma i nasa borba