Cure, nisam stigla niti pogledati vaše savjete, a već smo jutros završili kod dežurnog pedijatra. Sinoć sam joj dala prvu dozu Klavocina (na početku obroka), zatim Ibuprofen (na kraju obroka), u razmaku oko 20 minuta. Tijekom noći je jednanput povratila (uglavnom nagomilani sekret), a kad sam joj ujutro ponovno dala Klavocin+Ibuprofen (opet u istom razmaku) sva se osula pa smo skočili do dežurnog.
Uglavnom, ukinuta su joj oba lijeka do daljnjeg, a uveden Rinolan + Lupocet (u slučaju visoke temperature). "Odlično!"

Taj bi joj Rinolan trebao djelovati antialergijski, a ne zna se da li je uzrok alergije Klavocin (kojega je već uzimala) ili njegova kombinacija sa Ibuprofenom.
U svakom slučaju, nije nam dosadno, u ponedjeljak idemo našoj liječnici pa ćemo vidjeti što dalje, nadam se samo da će upala grla proći sama od sebe. Nažalost, dežurna kaže da ćemo morati odgoditi scintigrafiju koju smo trebali odraditi u srijedu, to mi je baš žao, voljela bih da smo se toga mogli što prije riješiti. Nadam se da će nas naručiti u nekom razumnom roku. Što mislite, da li bih se trebala javiti i dr. Lani koja nam je i prepisala Ibuprofen?
Dragice, pitala si za usklađenje poslovnih obveza sa čestim izostancima radi pretraga - ja sam ti jedna velika sretnica što se tiče razumijevanja okoline naspram novonastale situacije. Kako sam proteklih godina odradila čitavo brdo prekovremenih (bila sam nova u firmi i toj vrsti posla, htjela sam poslom što prije ovladati, a ujedno sam u tome i uživala) imam veliku slobodu preraspodjele radnog vremena i godišnjeg tako da povremeno odradim koji dan vikenda ili poslijepodne (što sam prije i češće radila) ili koristim jednodnevni godišnji. Bolovanje uzimam samo ako moram duže izbivati što je za sada rijetko, obzirom da je I. odradila svega dva ciklusa mirovanja dužeg od 10 dana kada sam bila kući prvih par "težih" dana, a ostale dana su uskočili muž, mama i svekrva. No, ukoliko se situacija bude pogoršala, naravno da će i razumijevanje poslovne okoline splasnuti pa ću tada razmišljati kako dalje...
Pozdrav svima i ugodan vikend,