Zapravo ne znam koliko je pedijatrica bila upoznata s JIA prije nas, ali sad mi djeluje jako brižno. Npr, na početku liječenja MTX-om pitali smo je bi li pristala davati injekcije Lari (jer smo pročitali da dosta pedijatara to odbija činiti), na što je ona odgovorila da bi. čak nas je prošli tjedan i pitala o tome, međutim, kako Lara nakon izlaska iz bolnice MTX uzima u tabletama (doktorica Jelušić s Rebra (originalno sa šalate, preselili su početkom svibnja) je predložila da probamo s tabletama kako ne bi svaki tjedan morala ići na injekcije, i zasad ne primjećujemo nikakve nuspojave), zasad nije bilo potrebno da joj pedijatrica daje injekcije.
A i čini mi se dosta zainteresirana za tijek bolesti, svaki put nakon izlaska iz bolnice tražila je da joj svu medicinsku dokumentaciju kopiramo, ne samo otpusno pismo.
Isto tako, na početku liječenja, prije postavljanja dijagnoze, dok je Lara 14 dana lutala po sisačkoj kirurgiji (mislili su da je trauma, čak je langetu nosila 5 dana), djelovala je prilično ljutito na sisačke doktore što nisu uopće tražili analizu krvi...
Sve u svemu, nama pedijatrica djeluje zainteresirano, a meni se čini kako tu ima i dobra doza znanstveničke radoznalosti, obzirom da smo mala sredina, a bolest je ipak relativno rijetka (1:1000), pa joj je vjerojatno zanimljiivo imati jednu pacijenticu s JIA. Zvuči malo okrutno, možda previše gledam Dr. Housea