Lijep pozdrav svima!!! Sasvim slučajno naletih na ovaj forum i topic pa osjetih istinsku potrebu da se javim!!! Zaista od sveg srca želim svoj malenoj raji što manje emisije bolesti, odnosno što više remisije iste...morala sam da se javim ne zbog sažaljenja, daleko od toga, već zbog toga što suosjećam sa svima koji imaju problem ovog tipa...
Naime, i ja sam majka četverogodišnje djevojčice i ne želim niti pomisliti kako bih podnijela takvu dijagnozu. No ja imam dijagnozu reumatoidnog artritisa već 10 godina, s tim što je bolest mirovala prvih 6 godina a porod je bio okidač za sadašnje stanje. Bolest je bila sistemski zahvatila cio organizam odnosno sve zglobove i dovela me u stanje nepokretnosti. MTX sam uzimala 1,5 godina, što oralno što intramuskularno no prekinula sam th istim obzirom da sam ga jako loše podnosila a pomake nisam osjećala, čak šta više djelovanje je bilo u negativnom smislu- propadanje jednog malog zgloba. Na moje insistiranje doc mi je uključila ARAVU bez MTX i sada se osjećam mnogo bolje. Prosvjetar sam, čak radim i kako moje radno mjesto zahtjeva mnogo kretanja, ja se zaista dobro osjećam i dobro podnosim ovakav tempo života...
Sada Vam je jasnije zašto rekoh da suosjećam sa malenom rajom...i zaista iznad svega bih voljela da ova bolest jednog dana ima samo svoje remisije bez emisije