Sada je: 30-01-2023 15:50.

Alergija ili tonzile

Aktivne teme

Vremenska zona: UTC + 01:00


Forum je zaključan Tema je zaključana [ne možete slati/uređivati poruke/odgovarati].  [ 1 poruka ] 
Autor Poruka
 PostPoslano: 18-02-2007 23:11  Citiraj (i odgovori)  
Moderator
Moderator

Pridružen: 12-10-2006 19:10
Postovi: 7
Dijete ima 4 godine i neko vrijeme se učestalo noću budilo otprilike u istom vremenskom preiodu od početka spavanja i to jednom na noć.
No to buđenje je bilo popraćeno teškim suhim kašljem i snažnim plačem, što bi na kraju dovelo do gušenja u suzama i slinama te refleksom na povraćanje. Cijela epizoda bi trajala od 10-20 minuta.

Nakon što smo potražili liječničku pomoć kod neuropedijatra smatrajući da se radi o noćnim strahovima, kako je dijete bilo i šmrkavo (što se mjesecima pripisivalo prehladi) upućeni smo kod otorinolaringologa koji je nakon audiometrije ustanovio da se radi o nešto slabije prohodnim kavumima s nešto seromukoznog sekreta. Nakon terapije Flumicanom i ispiranja nosa fiziološkom otopinom, te novog pregleda za 6 tjedana dijagnoza je povećane, razrovane i trule tonzile, te mikroadenopatija vrata. Cijela terapija prvih 40 dana nije dala rezultata i nije bilo poboljšanja osim što je kašalj postao zreliji sa više sekreta što je dodatno pogoršalo epizode buđenja.
U međuvremenu smo posjetili i dr. Mariju zbog sumnje da šmrkavica nije prehlada, te nakon alergološkog kožnog testa (histamin 4x5 , grinje 3x2) i brisa nosa, zaključeno je da postoje elementi alergijskog rinitisa uz sumnju i na opstrukcijsku apneu. Dodijeljena je i primjenjivana terapija Tafenom 1x1 jutrom i Claritinom 1x1 u večer.

Svo to vrijeme simptomi koje smo opisivali mogli su biti raznih uzroka , pa čak i kombinacije više njih pa vjerujem da bi bilo teško na taj način doći do zaključka.
No antialergijska terapija poćela je davati rezultate odmah nakon prvih par dana primjene, te su nakon 10-ak dana buđenja prestala i u periodu od dva mjeseca primjene iste ponovila može dva puta s vrlo blagim reakcijama u odnosu na prijašnje. Nakon dvo mjesečne terapije, produžena mu je terapija Tafenom svaki drugi dan 1x1, a Claritin je ukinut.

U međuvremenu je iza dvomjesečne terapije popijen Klavocin Bid 7 dana zbog lagane upale ždrijela i febre do 37.5, te neposredno nakon kompletne terapije, dakle još mjesec dana, također Klavocin Bid 7 dana ( bris grla sterilan) uz visoku febru 3 dana do 38.3 uz spuštanje čepićima.E sad kako je antialergijska terapija dala odlične rezultate što se tiče početnih simptoma zanima me koliko je ozbiljno to što su sad upale učestale :?:
Isto tako me zanima što još možemo učiniti da se sada nakon terapije alergija ne vrati, jer je ipak očito bila uzrok noćnih buđenja :?:
Kako bi opisali što se točno događalo prilikom spavanja i kako bi došlo do buđenja , te zašto se to u pravilu događalo jednom na noć u prvoj četvritini sna:?:
Da li bi tome doprinjela promijena klime na par dana :?:

Hvala unaprijed


Vrh
 Profil  
Prikaži poruke :  Redanje  
Forum je zaključan Tema je zaključana [ne možete slati/uređivati poruke/odgovarati].  [ 1 poruka ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika: / i 1 gost.


Ne možete započinjati nove teme.
Ne možete odgovarati na poruke.
Ne možete uređivati svoje poruke.
Ne možete izbrisati svoje poruke.
Ne možete slati privitke.

Traži:
Izaberi forum:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group • HR (CRO) autor baze Ančica Sečan | prilagodio Roberto Machiedo
Style originally created by Volize © 2003 • Redesigned SkyLine by MartectX © 2008 - 2009
Modified by Roberto Machiedo, Zajedno do zdravlja © 2006-2011