Valentina da si se proljetos javila, bili smo u petom mj. u Ogulinu na gim.natjecanju, pa smo se mogle vidjeti i ispričati dobrano o svemu...
Mi smo isto krenuli na početku sa injekcijama MTX-a jer tako je nama dok. rekao da injek. krenu djelovati odmah brže, a nakon par terapija prelazimo na tabletice, djelovanje je jednako.
Mi smo pili mtx godinu i pol, kod nas ti je u početku bolesti sve bilo to nekako ludo i nedokućivo, sve krvna slika ok, dva puta hospitaliziran u bolnici u Sisku, i njima sve uvijek ok, ali on je imao, povremeno bolove, tako se to vuklo dvije godine dok nisam sama nazvala dok. H naručila se i tako smo krenuli.
Znači naše lječenje je kasnilo dvije godine, ali sada je on ok, pitam se da smo došli na vrijeme kod doktora puno toga nebi bilo, jer moj dečko nikada nije imao otoka, crvenila... uvijek je bila prisutna samo bol, jutarnja ukočenost, nakon prvog pregleda je dobio movalis i od onda ide samo na bolje nikada nije imao napad otoka niti dr.. kontrola nam je 20.12, nadam se da će raditi UZv pa da vidimo kako je bez MTX-a.
Doktor je nama savjetovao vađenje krvi (jetrenih proba) dok je djete na MTX-u, i dok su jetrene ok, svakih 5-6tjedana, vjerojatno vam je to napomenuo, a kada nam jetrene nisu bile ok, znali smo vaditi svaki tj. hvala Bog da malo odmaramo od te igle.
Nadam se da si uspjela sve pohvatati pitaj ako ti šta nije jasno, ako nas put navede opet na natjecanje u Ogulin javim ti se!