E, Škoro

presjajna pjesma i stvarno se uklapa.
Hvala cure. Eto, nažalost, da ima ih svakakvih, nažalost što se više krečeš u tim krugovima saznaš i doživiš svašta, uglavnom, toj doktorici ne idemo, otpusno pismo naravno nismo dobili a mislim da niti nećemo, neka joj ga.
Promjene su velike, saznali smo svašta novoga.
Pa, eto da nadopunim ono na linkovima.
Sve je to dosta komplicirano, čini se da smo napokon skupili za svaku dijagnozu dobrog doktora dakle tim nam je mrakić.
Sve ovo što se sa njom događa čini se napokon znamo i krivca. Kako nam je neurologica rekla, njezin mozak i u budnom stanju radi kao u stanju spavanja, dakle spava. Sad potvrđena dijagnoza hipersomnolencije ima smisla a i sve što se sa njom događa je povezano i bolje shvačam.
Naime, kako mi je doktorica objasnila, ako mozak spava, naravno da ne može pamtiti niti se koncentrirati se, učiti. Mozak dobiva premalo kisika, automatski je slabiji na sve podražaje, koncentracija, i opčenito funkcioniranje je oslabljeno.
Sa svime time i sama epilepsija je dovedena u pitanje, što sam ja odavno govorila jer njoj nikad lijekovi nisu djelovali. Kako kaže dr. kad mozak kod najzdravije osobe ostane bez kisika, počne se trzati. Pošto ona ima noćne apneje, normalno da fali kisika. Sad, uzrok većini poteškoća smo našli, dr. je rekla da ne može biti 100% sigurna ali da smatra da je to o, ali trebamo obaviti još tih pretraga da se potvrdi i da se otkrije zašto kisik ne dolazi do mozga. Obzirom da joj je i srce u "banani", bradikardija, šum i preskakivanje, treba srčeko srediti, ali ako to sve sredimo onda bismo, nadamo se sredili bar opće funkcioniranje koje bi joj bilo pomak u samom razvoju i školovanju. Riješilo bi se pamčenje, koncentracija, tremor, ravnoteža, razumjevanje i govor.
Kosti su nam drugi par nogavica, to ćemo riješavati ukorak sa neurološkim, ali eto, nakon 8 godina šetkaranja i hrpe pitanja napokon neki pomaci, tračke nade da ćemo nešto riješiti.
Okoštavanje svugdje gdje ne treba nam je treča grana, to ćemo sa nefrologom pokušavati riješiti. Okoštava joj se vegetacija, tj prolaz u nosiću gdje bi zrak koji udiše trebao prolaziti nesmetano (vezano opet uz kisik), to idemo na operaciju sljedeće godine+ sinusi i mandule.
Okoštavanje spinalnog dijela kralježnice i svašta nešto.
Eto, nadam se da sam uspjela svu ovu zbrku donekle normalno napisati, previše informacija ali imam osječaj da smo se maknuli, koliko god sve to loše bilo, moram priznati da sam mirnija, lakše mi je sad kad znam napokon sa čime se donekle borimo, ne liječimo više samo posljedice nego pokušavamo riješiti uzroke koje do sada nitko nije htio/mogao/želio/.