Hvala za kapi,unapred,nadam se da ce stici bez problema...
Mislim da je tropicamid tropicamid,bez obzira koje jacine,ne moze biti da ima ensto vise u njima ako je veca koncentracija..samo neosinefrine (fenilefrin 2,5%-10%) je samo midrijatik,nije cikloplegik,tako pise u prof A.knjizi,i koristi se u kombinaciji sa cikloplegicima kratkotrajnog dejstva za raskidanje zadnjih sinehija...mid*cikl su tropicamid 0,5% i 1%,ciklopentolat 0,5% i 1%,homatropin 1-2%...sve ti ovo prepisujem iz njene knjige o uveitisima
Pa pise jos- "Lecenje akutnih prednjih ucveitisa i recidiva aku.pred.uveitisa pocinje atropinom sce do potpunog smirivanja uveiticnog procesa,a zatim se terapija nastavlja cikloplegicima sa kratkotrajnim dejstvom kao sto su homatropin,tropicamid i ciklopentolat 1 x uvece,jer spazam akomodacije ometa rad na blizinu.Bčage forme uveitisa se lece kratkotrajnim midrijaticima 1 x uvece".
"Za raskidanje stvorenih zadnjih sinehija koristi se kombinacija adrenalina,prokaina i atropina u vidu subkonjuktivalnih injekcija"
Za mast sam ti rekla da smo svega 2 x upotrebljavali,jednom na pocetku,2008.u julu,kad so davali samo ueve nekoliko dana a drugio put u Turskoj,pri onoj velikoj upali,isto samo uvece..ne znam zasto vam nije ukinuo mast ako je tyndall -,cini mi se da je nepotrebno skroz
Da,nije los raspored,ako ti je tako izvodljivo.najvaznije je ne zaboravi da ima stalno naocare za Sunce,i ako ti se cini da je oblacno napolju,ipak ih ponesite..ja za A.imam stalno jedne u autu koje stoje,a druge nosamo sa sobom...nezgodno je narocito dok je u autu,kad probije Sunce i zaslepi ih.
Ako je hteo da razbija sinehije sto nije pozurio sto pre,cini mi se dugo do sledceg petka,ako uopste vise i ima sanse da se razbiju.
Ako ti je za utehu,zadnji put sam presingovala nasu dr da nam kaze jesu li sinehije same po sebi opasnor za stvaranje katarakte tj da li su one iako cinimo sve da nema hronicne upale,bar da ne stoji dugo,same vec nacele na neki nacin tu prednju kapsulu sociva i sad je samo pitanje vremena kada ce se pojaviti katarakta...Ona kaze da nije tako,ona iz iskustva moze da nam nabroji mnoge koji su imali i imaju i dan danas sinehije,i nose ih godinama a da nemaju kataraktu,ako je proces miran...tako da je najiopasniji hronicitet procesa,koji dovodi do ostalih komplikacija.
Mi smo inace nocas osetili dobro zemljotres,a danas sam imala poplavu u kuci,kad su mi majstori za grejanje pustili radijatore...tako da sam na ivici nervnog sloma