Evo i mene..Čekaj Kate dok se odmorim od Zg,da malo dodjem sebi i eto me ponovo tamo...A.malo prehladila u putu i boravku tamo,ali je ipak dobila u ponedeljak MTX i idemo dalje...lepe vesti su čiste oke na zadnjem sedmodnevnom pregledu,što je za mene najvažnije i najveći uspeh...samo da potraje što duže,može i zauvek
Da,dobro je da mislite na uveitis,uvek i stalno,nikada ne zaboravite redovne kontrole jer ne zaboravite uveitis se NE VIDI golim okom,nikako. Dobro je i da stasavaju kod vas mladi dr koji se bave užom oblasti uveitisom,takvi su zaista retki jer je lečenje istog poprilično teško i moraju biti ekstra stručnjaci ne samo u oftamolgiji nego i u srodnim brojinim medicinskim oblastima(reumatologiji,virusologiji,neurologiji...) Naročito su retki oni koji hoće da leče decu,jer ulog je veliki,sačuvati detetu vid i voditi računa o svim mogućim usputnim greškama koje se skupo plaćaju...ja se držim kod nas žene koja 40g leči uveitise i dok god ona bude lečila i radila privatno,ja ću izdvajati i ići sa detetom kod nje...
Inače nije neka velika nauka videti uveitis,prepoznati ga,ali jeste lečiti ga...to da znate
_________________ Anja,4g poli/uveitis oba oka od 7.2008. th-mtx injek.12,5mg,pronison 2mg/2.dan,folacin;remisija pod th vec 2g th.za oci(uveitis stalno aktivan,skoro svaka 2mes.)-dexa kapi(konst.2g manje ili vise),uniclofen,tropicamid ANA prvo +,pa dva puta - Rf -
|